Kaj So Najpogostejši Vzroki Izpadanja Las?

Izpadanje las

Z izpadanjem las se srečujejo poleg moških tudi ženske

Ko se pojavi izpadanje je najpomembnejše, da poskusimo odkriti vzroke izpadanja. Pozorni bodite na obliko izpadanja. Če zasledite izpadanje v obliki krogov je to krožno izpadanje – alopecia areata. V tem primeru obiščite vašega zdravnika.

Izpadanje lasZa izpadanje las je pogosto kriv stres. V tem primeru je najbolje, da se razvajate z naravnimi preparati, lahko si pripravite kopel, poskušajte se umiriti in ublažiti napetost. Seveda pa je najbolje da najdete vzrok stresa in ga razrešite. Pri stresu je dobro vedeti, da pomaga pitje baldrijanovega ali kamiličnega  čaja. V veliko pomoč vam bo tudi sivka.

Če je vzrok izpadanja, hormonsko neravnovesje ali splošna slabost telesa oz. bolezen, pa je najbolje da stopite po nasvet do zdravnika.

Prehrana – je za rast las zelo pomembna. Le z uravnoteženo in pravilno prehrano bodo tudi lasje sijoči in zdravi. Tako telo kot lasje potrebujejo vitamine in minerale. Ena od težav z lasiščem je lahko tudi pomanjkanje železa v krvi. Pomanjkanje železa lahko povzroči prekomerno izpadanje las.

Telesne spremembe (obsevanja): rentgenski oz. radijevi žarki, talij, citostatiki tudi lahko prekinejo rast las. Ti dejavniki zaustavijo celično delitev. Lasje začnejo izpadati, a brez skrbi, ko se terapija konča si lasna papila opomore in lasje ponovno zrastejo.

Nosečnost, kontracepcija: V nosečnosti  ali po porodu pri nekaterih ženskah lahko pride do povečanega izpadanja las. Za noseče ženske je zelo pomembno, da imajo uravnoteženo prehrano. Nekje v treh mesecih po porodu si lasje opomorejo. Vedeti je treba, da mi je v  frizerskem salonu v moji dolgoletni praksi že marsikatera ženska zaupala, da opazijo spremembe na laseh od kar uživajo kontracepcijske tablete.

Ti so najpogostejši vzroki za izpadanje las, je pa še veliko drugih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HIGIENSKA PRIPOROČILA NIJZ PRI FRIZERSKIH STORITVAH MED EPIDEMIJO COVID-19

1. Naročite se le takrat, ko ste brez znakov okužbe dihal (npr. nahod, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana temperatura, motnje okušanja, vonja...). V primeru, da zbolite, že dogovorjeni termin odjavite. Enako velja, če živite v gospodinjstvu z nekom, ki ima znake okužbe dihal, če je v izolaciji ali v karanteni.

2. Takoj ob vstopu v prostor si razkužite roke.

3. Ves čas storitve nosite obrazno masko ali po možnosti kirurško masko.

4. Torbe in garderobo odlagajte na točno določeno mesto. S seboj imejte čim manj stvari, samo to, kar nujno potrebujete.

5. Ne dotikajte oz. čim manj različnih predmetov in površin, le toliko, kot je nujno potrebno.

6. Pred izhodom si razkužite roke, snemite in odvržite masko v koš ter si ponovno razkužite roke.

Hvala za upoštevanje.

Več info na:
https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/frizerske_storitve_za_splet.pdf

X